top of page
Search

Filharmonix wint groene pluim 2021

De groep Ecolo-Groen Jette reikt elk jaar een groene pluim uit aan een organisatie of persoon die het afgelopen jaar veel heeft betekend voor de gemeente op cultureel, sociaal of ecologisch vlak. “Het jaar 2020 was uiteraard een bijzonder jaar” legt Daan Demey, voorzitter van Groen Jette uit. “Ondanks alle sanitaire beperkingen zagen we vele Jettenaren creatieve en solidaire initiatieven nemen. Deze vormden de schaarse en bemoedigende lichtpunten in een moeilijk jaar”.

Foto - van links naar rechts: Salima Barris, Evelyne Scuflaire, Peter Veyt, Jan Ockerman, Thomas Naessens, Daan Demey


Filharmonix is een groep muzikanten van de Koninklijke Filharmonie Jette die voor muzikale animaties zorgt op evenementen in de publieke ruimte. Het afgelopen jaar stelden ze alles in het werk om muziek te blijven spelen ondanks de coronamaatregelen. Zo speelden ze o.a. in woonzorgcentra zoals Magnolia, tijdens de mondmaskerbedeling voor de Jettenaren, zomerse wijkactiviteiten zoals Duprée Stationnée en de Zinopinées en een afgeslankte versie van de Zinneke Parade.

Jan Ockerman van de Filharmonie vult aan “dat we met deze muziekoptredens een vrolijk ,

verstrooiend moment konden bezorgen bewoners van woonzorgcentra, wijkbewoners of toevallige passanten. Wat is er mooier om dat te kunnen doen met onze passie; muziek maken en spelen?”


Elk jaar kiezen de Jettenaren drie genomineerden waarna een wedstrijdpoll wordt georganiseerd. Naast Filharmonix waren de andere genomineerden Labolobo vzw met de organisatie van soepbedeling via de Tuk Tuk fiets voor senioren, en Muriel Orange die met haar gezin en vrijwilligers 5.000 mondmaskers maakten en 3.500 kerstkaarten verzonden aan ouderen in Jette. De helden van de crisis zijn ook deze initiatieven en mensen besluit Daan Demey. Cultuur, solidariteit en creativiteit kunnen verbindend werken. Daarom een grote pluim voor al deze grote en kleine helden.19 views0 comments

Comments


bottom of page