top of page
Search

Eerste digitale gemeenteraad in Jette, 24 februari

Ecolo-Groen Jette verheugt zich over het opnieuw publiek maken van de gemeenteraadszittingen. Op woensdag 24 februari om 20u kan u de gemeenteraad rechtstreeks volgen via het youtube-kanaal van de gemeente.


Sinds enige maanden wordt de gemeenteraadszitting digitaal georganiseerd. De Jetse bevolking kon, in tegenstelling tot andere gemeenten, deze digitale zittingen niet rechtstreeks volgen. Hier komt dus verandering in vanaf 24 februari.


De gemeenteraad is in normale tijden publiek toegankelijk. Deze vindt traditiegetrouw steeds plaats op de laatste woensdag van de maand om 20u in de gemeenteraadszaal. De data van de volgende zittingen kan u raadplegen op de website van de gemeente: 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni. De agenda van de raad, de bijlagen en de verslagen van de gemeenteraad kan u raadplegen via de gewestelijke applicatie: Editoria .


Aanvragen tot interpellatie door de burgers


Ook de interpellaties en vraagstellingen door burgers zijn weer mogelijk. Volgens de nieuwe gemeentewet (artikel 89) kan een aanvraag tot interpellatie voorgesteld worden door een groep van inwoners gedomicilieerd in Jette. Deze mogelijkheid was door de gezondheidscrisis opgeschort en vervangen door schriftelijke vraagstelling.


Elke aanvraag moet worden gesteld aan de voorzitter van de gemeenteraad op het volgende adres: presidentvoorzitter@jette.irisnet.be , ten minste 5 volle dagen voor de gemeenteraadszitting.
17 views0 comments

Comments


bottom of page