top of page
Search

Een toekomst voor het stationsgebouw van Jette

Voor Ecolo-Groen Jette moet er na de beslissing van de Raad van bestuur van de NMBS gewerkt worden aan twee belangrijke voorwaarden voor de toekomst van het stationsgebouw.


Een levendige stationsgebouw als troef voor het Kardinaal Mercierplein

Het markante stationsgebouw moet er één zijn dat open en verwelkomend is. Een gebouw dat een levendige invulling krijgt zodat het bijdraagt aan de activiteiten en functies op en nabij het Kardinaal MercierPlein
Denk maar aan een repaircafé, mobiliteitspunt of plaats voor verenigingsleven. Een station dat een vertrek- en bestemmingspunt is voor een aangename, veilige en comfortabele treinreis. Geen verlaten en muffe plek maar het stationsgebouw als troef uit spelen is de boodschap.


Universele toegang tot de openbare dienst die de trein is

Iedereen heeft ongeacht de leeftijd en digitale kennis het recht om:

· alle informatie te ontvangen die nodig is om een reis te plannen of om tegen de beste prijs te kunnen reizen;

· in goede omstandigheden toegang te hebben tot de aankoop van een ticket of abonnement, ook al bezit die persoon geen smartphone of computer. Het niet beschikken over een smarthphone mag geen belemmering zijn om zich te kunnen verplaatsen.


De NMBS heeft zich na besprekingen met de federale regering ertoe verbonden om voor elk betrokken station een contactpersoon aan te wijzen. Ook zal er met elk van de gemeenten een partnerschapsovereenkomst afgesloten worden over de toekomst van het stationsgebouw. Ecolo-Groen zal erover waken dat in deze overeenkomst onze randvoorwaarden worden uitgevoerd: een levendig stationsgebouw met een universele toegang tot de openbare dienst.


18 views0 comments

Comments


bottom of page