top of page
Search

De 10 eerste gezichten voor 2024

Ervaring, vernieuwing, diversiteit en dynamiek: hier zijn de eerste 10 gezichten van Ecolo-Groen Jette om de gemeentecampagne van 2024 te leiden.


Gemeenteraadsverkiezingen 2024.

In juni duidde de Jetse Ecolo-Groen groep haar 2 lijsttrekkers aan voor de  gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024: Thomas Naessens en Nathalie De Swaef. Vandaag, 10 maanden voor de verkiezingsdatum, onthullen wij de 10 eerste gezichten die zich in oktober aan de Jettenaren zullen voorstellen. 10 personen die graag het werk verderzetten dat Ecolo-Groen al 20 jaar levert binnen de meerderheid.


Ontdek hier al de kandidaten (klik op de foto):

van links naar rechts: Laurence Grommersch, Bernard Van Nuffel, Saïd El Fadili, Nathalie De Swaef, Joyce Yusuff, Thomas Naessens, Stéphanie Perrini, Daan Demey, Geneviève Desmedt, Jésus Ngenzebuhoro


Een evenwichtige, diverse en dynamische ploeg

Gewestelijk parlementslid Thomas Naessens (37 jaar) en schepen Nathalie De Swaef (54 jaar) trekken de lijst. Voor de derde plaats kozen we voor continuïteit en ervaring met Bernard Van Nuffel (53 jaar), schepen van Stadsaanleg, Groene Ruimtes, Waterbeleid en Gemeentepatrimonium. Laurence Grommersch (47 jaar) is gemeenteraadslid, maar heeft eveneens ervaring opgedaan in het OCMW. Zij is leerkracht en zal de 4de plaats op de lijst innemen.


Plaatsen 5, 6 en 8 zijn voor drie jonge gezichten die Jette echter goed kennen: Jésus Ngenzebuhoro (33 jaar), gewestelijk ambtenaar en actief in sportclub Fresh Air Jette; Stéphanie Perrini (31 jaar), architecte et administratrice bij de sociale huisvestingsmaatschappij Lojega en Joyce Yusuff (33 jaar), leerkracht, music producer en sinds kort ook OCMW-raadslid. Daan Demey (43 jaar) werkt als stedenbouwkundige en is eveneens OCMW-raadslid. Hij neemt de 7de plaats voor zijn rekening. Op plaats 9 en 10 ten slotte staan Saïd El Fadili (55 jaar), doctor in de aardrijkskunde en Geneviève Desmedt (44 jaar), verpleegster en administratrice bij de gemeentelijke vzw Sport in Jette en bij het PWA.


Een open en gedragen lijst

Naast deze tien gezichten, nemen ook de huidige gemeenteraadsleden een rol op binnen deze lijst. Het gaat om Stefan Dooreman (59 jaar), ondervoorzitter van het Centre Culturel en gekend amateur-fotograaf, Cindy Devacht (33 jaar), gewestelijk ambtenaar en trekker van het projet Plantswap BXL en Julien Flandroy (39 jaar) leerkracht biologie in het Athenée Royal de Ganshoren. Ook Yves Martens (55 jaar), OCMW-raadslid en coordinator van het Collectif Ensemble pour la Solidarité, contre l’Exclusion maakt de lijst sterker.


Thomas Naessens en  Nathalie De Swaef : “Deze 10 gezichten zijn stuk voor stuk mensen die houden van hun gemeente, van haar convivialiteit, haar groene ruimtes, haar straten en inwoners. Het zijn 10 personen die zich willen inzetten om wonen in Jette nog prettiger te maken. Voor iedereen. Het zijn vrouwen en mannen die overtuigd zijn van de nood aan een collectief, inclusief en toekomstgericht project. Niet of onvoldoende handelen in tijden van sociale en klimatologische uitdagingen zorgt ervoor dat de meeste kwetsbaren de crisis betalen en dat is iets dat wij niet kunnen aanvaarden.


De komende 10 maanden zullen deze 10 kandidaten de Jettenaren aanspreken en ontmoeten om beter te begrijpen hoe zij en hun entourage de gemeente ervaren en wat hun wensen zijn voor Jette.


Thomas Naessens & Nathalie De Swaef

Lijsttrekkers Ecolo-Groen Jette

60 views0 comments

Comments


bottom of page