top of page
Wie wint de groene pluim 2021?

Nomineer een kandidaat voor de groene pluim en geef aan waarom! We zetten mensen of organisaties in de kijker die het afgelopen jaar werkten aan een cultureel, sociaal of ecologisch betere gemeente. Zij maken Jette! Op basis van jullie nominaties houden we 3 genomineerden over en lanceren we een wedstrijdpoll.  

Vorig jaar werd de pluim uitgereikt aan de school van Verbeyst

De genomineerde projecten voor het jaar 20219 waren Velokanik, La Houblonnière de Jette en de schoolstraat van Verbeyst. De trekkers en vrijwilligers  van de schoolstraat  aan het Sint-Pieterscollege en collège St-Pierre werden uitgeroepen tot de winnaars van de Groene Pluim 2020. De schoolstraat zorgt voor een betere luchtkwaliteit en meer verkeersveiligheid en bevordert het contact tussen ouders tijdens dit tijdelijke gebruik van openbare ruimte.

Meer dan 2.600 leerlingen, verdeeld over de 4 onderwijsinstellingen (primaire en secundaire afdelingen van het Sint-Pieters College aan de Nederlandstalige kant en Saint-Pierre College aan de Franstalige kant) worden op die manier aangemoedigd om zich op een duurzame manier te verplaatsen a.d.h.v. openbaar vervoer, te voet of met de fiets. De trekkers van de schoolstraat verdienden deze pluim dus dubbel en dik.

Volg de groene pluim op facebook, twitter of instagram

Groene pluim 2021.jpg
d8b02848-519b-11ea-b737-09b25f9e2ec8_web
bottom of page